Fitopia – een kwarteeuw jong!

0

Voor oudere generaties is het vaak even schrikken, maar wie het levenslicht zag in 1994 viert dit jaar al zijn of haar 25ste verjaardag! Die eer valt dit jaar ook te beurt aan Fitopia. Wat begon als sportclub groeide uit tot een groot centrum waar sport, wellness, coaching en sfeer moeiteloos gecombineerd worden.

Een kwarteeuw groei

Zaakvoerders Chris Cornelissen en Erik Defillet richtten Fitopia op in 1994, gedreven door hun passie voor aerobics. Hun missie was duidelijk: het aanbieden van sportieve en gezonde vrijetijdsbesteding in een ontspannen en plezierige sfeer, voor kinderen én voor volwassenen. Ze droomden van een gevarieerd sportaanbod, een aangename accommodatie, gepassioneerde medewerkers en leden waarmee ze hun droom konden delen.

“In de jaren ‘80 gaf ik ‘à la Jane Fonda’ aerobics in Edegem en omgeving”, vertelt zaakvoerster Chris. “Dat waren plezante tijden, maar een eigen locatie leek ons nog leuker! We zijn toen gestart met groepslessen en enkele fitnesstoestellen in de Florent Geversstraat. Het werd meteen een succes zodat we snel op zoek mochten naar een grotere locatie, die we vonden op de Mechelsesteenweg. Het gebouw leek eerst veel te groot, maar al bij de opening stroomden de beginnende sporters massaal toe.”

In 2004 ging Fitopia een stap verder. “We wilden ons aanbod vervolmaken en onze leden een ‘compleet’ goed gevoel bezorgen – naast inspanning ook ontspanning bieden en bovendien zowel fysisch als mentaal op zoek gaan naar het juiste evenwicht”, aldus Chris. Zo ontstond Saunatopia, het grootste saunacentrum van Antwerpen, en Betopia brengt sindsdien een uitgebreid aanbod ‘selfness’ dat zorgt voor de ondersteuning van persoonlijke en emotionele groei. Zo kan Fitopia zichzelf vandaag met trots een compleet wellnesscenter noemen door sport, ontspanning en selfness op één locatie aan te bieden. Uniek in de Benelux!

Zilveren jubileum

Op 30 april vierde Fitopia zijn verjaardag met een spetterende party. Een loungebar, drankjes, foodtrucks en gezellig ingerichte ruimtes dompelden de feestvierders onder in de typische Fitopiasfeer. In de tijdelijke tentoonstelling “Het Bokrijk van Fitopia” werd de geschiedenis van Fitopia getoond met foto’s, merchandise, bekers en gadgets zoals retro-aerobicpakjes. Herkenbaar en hilarisch voor diegenen die al een tijdje met sport bezig zijn!

Het feest werd op gang getrapt door dj Yani die zorgde voor een bruisende After-work. Daarna volgde hoog bezoek met burgemeester Koen Metsu en minister van Sport Philippe Muyters. Met de tombola werd zelfs, onder andere, een Volvo V40 verloot! Niemand minder dan De Romeo’s en topcoverband Level 6 zorgden voor de ambiance en tijdens een knallende afterparty met dj Dua mocht het dak er helemaal af.

“Het feest was net zoals ons aanbod: voor alle generaties voor ieder wat wils”, vertelt een tevreden zaakvoerder Erik. “Je kon meezingen, dansen, praten, gezellig iets drinken, … We kregen meer dan 2000 feestvierders over de vloer. Het aanbod was zo gevarieerd dat alle ruimtes mooi verdeeld waren en het één groot feest werd. Het was fantastisch. We hebben feestgeschiedenis geschreven.”

Sportief de toekomst tegemoet

“Fitopia is ons kindje dat we nog dagelijks verzorgen”, zegt Chris. “Wat kan er nog beter? Wat is de behoefte van onze leden? Hoe kunnen we een bijdrage leveren aan een beter leven? Enzovoort.”

Ook na 25 jaar blijven de visie en kernwaarden van Fitopia onveranderd. “We willen mensen begeleiden naar een gezond, vitaal, evenwichtig en hopelijk langer leven. Daar doen we het voor. We merken te veel dat het leven te kort is. Bewegen en aandacht geven aan je lichaam en geest zijn cruciaal om goed en lang te leven en comfortabel ouder te worden. We zien vaak dat ouderen die blijven bewegen minder snel ziek worden en vooral ook optimistischer worden. Beweging heeft wel degelijk invloed op het welzijnsgevoel. Zo dragen wij een bescheiden, maar belangrijk steentje bij aan de maatschappij!”, zegt Erik trots.

Die missie wil Fitopia uitdragen naar iedereen – naar kleutertjes in hun dansles, maar ook naar 90-plussers die komen voor hun dosis beweging. “Dat is het geheim van Fitopia”, aldus Erik. “Je vindt hier alles onder één dak en dat voor jong en oud. Het familiegevoel heerst hier. Zelfs met 3000 leden doen we er alles aan om iedereen zich thuis te laten voelen.”

Dit jubileum is een groot feest, maar vormt meteen ook de eerste stap naar de volgende 25 jaar. “We zetten de stap naar een Fitopia 3.0”, zegt Erik enthousiast. “Dat doen we met een nieuwe generatie. We versterken ons managementteam met jonge, ervaren en geëngageerde verantwoordelijken. De fakkel van clubmanager dragen we over aan Yani, een gedreven kerel met passie voor de sector, die aandacht heeft voor alle generaties en klaar is om samen met ons legertje medewerkers de toekomst aan te kunnen.”

Foto’s: FotoFilmClub Edegem

Fitopia | Mechelsesteenweg 154 | 2650 Edegem

03 454 55 66 | info@fitopia.be | www.fitopia.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here