Events

sep
11
di
Social Coffee Hove @ Da Capo
sep 11 @ 09:00 – 11:00
Social Coffee Hove @ Da Capo

Kom gratis netwerken en laat je inspireren!

Social Coffee is een initiatief voor ondernemers die willen groeien, netwerken en kennis op doen.

Netwerken en nieuwe mensen leren kennen op een laagdrempelige manier is leuk. Maar we willen jullie ook graag informeren over de nieuwe digitale economie. Daarom voorzien wij om 10u een kort infomoment die in teken staat van de klant van de toekomst. Verdere informatie hierover volgt nog.

Het event is toegankelijk voor alle iedereen. Wel vragen wij om vooraf te registreren. Inschrijven is deze keer dus verplicht en de plaatsen zijn beperkt. Reserveer 11/09 dus nu al in je agenda zodat je er zeker bij kan zijn.

We hopen je graag te verwelkomen in Da Capo. Er wacht je een warm welkom.

Graag tot dan,
Met vriendelijke groeten,
Het Social Coffee -Team!

Deze keer aangeboden in samenwerking met Mensen Zijn Media!

sep
14
vr
De Ronde van Mortsel-dorp 2018
sep 14 @ 17:00 – 22:00
De Ronde van Mortsel-dorp 2018

Het begon als een droom van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,… na het afschaffen van de bekende ”Stratenloop” een vijftal jaar geleden… Die traditie en ambiance in het hart van het dorp mochten niet verloren gaan. Met de hulp van tientallen vrijwilligers, de stad Mortsel, de vele middenstanders en verenigingen van Mortsel-dorp,.. zijn we erin geslaagd om een recreatief sportevenement te organiseren rond en door Mortsel-dorp, met de nadruk op door. We kregen toelating van pastoor, schooldirectie, directeurs van de woonzorgcentra en leiding van jeugd- en turnverenigingen om door hun gebouwen te lopen. Op deze manier konden we al lopend kennis maken met al wat er in ons dorp gebeurt en aanwezig is. Op het parcours werd voor de lopers en de supporters muzikale randanimatie georganiseerd.

Het succes van de eerste drie edities kan ons maar één ding doen besluiten : Mortsel-dorp leeft, en een nieuwe traditie is geboren.

Met enige trots kondigen we dan ook aan dat op VRIJDAG 14 SEPTEMBER 2018 de vierde editie zal plaatsvinden !

Het concept van de drie rondes blijft hierbij ongewijzigd :

  • om 17:45 start de mini ronde voor de allerkleinsten tot 6 jaar. Zij lopen begeleid door ouders, grootouders,… 1, 2 of 3 rondjes van 250 m rond en door de Sint-Benedictuskerk. Op hun weg vinden ze enkele aangepaste hindernissen.
  • om 18:15 klinkt het startschot voor de speelse ronde voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden.. Zij lopen of wandelen een parcours van 1, 2 of 3 km, alleen, met familie, in groep, verkleed,… met gekende en nieuwe hindernissen.
  • om 19:00 tenslotte vertrekken de lopers voor de sportieve ronde, waar de deelnemers de ronde van 3 km één, twee of drie maal afleggen. De speelse hindernissen zijn dan wel verdwenen, de gebouwen blijven open!

Deelname is gratis en inschrijven is enkel voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven kan online via onze site. Voor alle andere rondes dien je niet op voorhand in te schrijven, en kom je gewoon een tiental minuten voor de start naar het vertrekpunt in de Rubensstraat.

Tijdens en na de loop kan je op de speelplaats van de Tandem terecht voor een hapje en een drankje, wordt er kinderanimatie voorzien en kan je genieten van een aantal optredens.

De lopers kunnen na hun ronde(s) op de speelplaats terecht voor een gratis deugddoende massage door professionele kinesisten.

De Ronde van Mortsel-dorp is een organisatie van “De Dorpsgenieters” en wordt breed gedragen door vele vrijwilligers en een hele buurt.  Bovendien zijn we blij te kunnen rekenen op financiële en logistieke steun van Stad Mortsel, een aantal fantatische winkels en organisaties, die we uitdrukkelijk willen bedanken voor hun medewerking.  Hun steun zorgt ervoor dat we dit evenement gratis kunnen aanbieden aan onze lopers en supporters, en dat we Mortsel-dorp op vrijdagavond 14 september opnieuw kunnen laten bruisen.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen.

Wij wensen iedereen, lopers, medewerkers en supporters, een hele fijne en sportieve maar vooral een gezellige avond toe.

okt
26
vr
Greenwood: Peter Green’s Fleetwood Mac @ Kaleidoscoop
okt 26 @ 20:15 – 23:45
Greenwood: Peter Green’s Fleetwood Mac @ Kaleidoscoop

een lust voor blues-rockfanaten! 

“Oh Well, Black Magic Woman, Need Your Love So Bad, Albatross …” Bezield door de legendarische Peter Green, geflankeerd door de unieke  Jeremy Spencer en Danny Kirwan en de oerritmesectie Mick Fleetwood en John Mcvie was “The Mac” dé Britse sensatie op het bluesfront. iettegenstaande deze formatie het helaas slechts een drietal jaren heeft volgehouden, lieten zij een fantastische schat aan opnames na. Daarna transformeerde de band naar de meer gekende en uiterst succesvolle pop-rock band uit de tachtiger jaren.

Leadzanger Kris ‘Kirri’ Valvekens, gitarist Luc Canters en basgitarist Marc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck toonden hier hun klasse vorig jaar nog met Diamonds on the Rocks. Topdrummer Herman Cambre (Clouseau, The Voice, …) en gitarist Zenn Canters (Band Marginal, Sitsers Only, …) maken deze TOP-band en uw avond onvergetelijk. Op tijd boeken is de boodschap!

feb
1
vr
Luna coverband @ Kaleidoscoop
feb 1 hele dag
Luna coverband @ Kaleidoscoop

Reis met LuNa doorheen de muziekgeschiedenis

Hoera! LuNa komt terug naar Kaleidoscoop. Golden Voice Nathalie Van den Meutter zingt ondertussen ‘de Havilland’, treedt op met ‘Beatles by Girls’ en geeft nog steeds les aan ‘de Nieuwe Muziekschool’ in Mortsel. De sympathieke jazzzangeres ademt dan ook muziek en vormt met veel liefde en plezier een muzikaal TOP-duo met gitarist Luc Canters, bekend van Rick Tubbax & the Taxi’s, Kabiaar, Strange Fruit, Diamonds on the Rocks, Greenwood, …

Luc en Nathalie nemen ons deze keer mee op een héél verrassende reis doorheen de muziekgeschiedenis. Van het hemelse ‘Ave Maria’ tot ‘Smoke on the water’ en zowat alle mogelijke muziekstijlen daartussenin. Nathalie praat alles aan elkaar en Luc bespeelt ondertussen de snaren van je hart. Mis dit niet!