Events

mrt
13
vr
Wij Samen @ EWT Theater
mrt 13 @ 20:30 – apr 26 @ 15:00
Wij Samen @ EWT Theater

Van 13 maart 2020 tot en met 26 april 2020

Op vraag van vele toeschouwers en omdat we blijven geloven in de schoonheid van dit grootste EWT-succes in 25 jaar, brengen we, 21 jaar na de creatie en 10 jaar na de laatste herneming, opnieuw deze prachtige komedie over de vriendschap tussen een vader en zoon. Ze hebben beiden hun kleine en grote verlangens, gebreken en onzekerheden maar hun vriendschap en sterke band is nooit kapot te krijgen, wie of wat er ook tussen hen probeert te komen.

Auteur: David STEVENS
Regisseur: Denise DAEMS (✝)
Coaching: Theo VAN BAARLE
Acteurs: Frédéric CELINI, Frank DE KAEY, Annik PAUWELS, Thomas VAN GOETHEM

mrt
25
wo
triotentoonstelling Anouch Pasques, Jean-Pierre De Cuyper, Patrick De Witte @ Arttilia
mrt 25 – apr 5 hele dag
triotentoonstelling Anouch Pasques,  Jean-Pierre De Cuyper,  Patrick De Witte @ Arttilia

25.03.2020 > 05.04.2020

triotentoonstelling

Anouch Pasques

Jean-Pierre De Cuyper

Patrick De Witte

schilderkunst / tekenkunst

apr
26
zo
Antwerp 10 Miles
apr 26 hele dag
Antwerp 10 Miles

Het grootste loopfeest van het land vindt dit jaar plaats op zondag 26 april. Inschrijven voor de AG Antwerp 10 Miles, de AG Antwerp Short Run en de Alpro Kids Run kan vanaf vrijdag 6 december, om 10u.

Op zondag 26 april zijn het de allerkleinsten die om 11u als eerste uit de startblokken mogen schieten tijdens de 1,4 km lange Alpro Kids Run. Om 12u is er de vernieuwde AG Antwerp Short Run over 6 km. De populairste afstand is traditiegetrouw de AG Antwerp 10 Miles, die in drie waves van start zal gaan om 14u, 14u30 en 15u. Dit is een halfuurtje eerder dan de voorbije jaren. De Kennedytunnel en de Waaslandtunnel zijn de voornaamste blikvangers op het 16 km lange parcours. Zoals eerder aangekondigd verschuift de Antwerp Marathon naar zaterdag 12 september.

“De Antwerp 10 Miles blijft het grootste doe-mee-evenement in onze stad en Vlaanderen”, aldus Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. “Het lopen door de Kennedytunnel en Waaslandtunnel is voor elke deelnemer een unieke ervaring. Ook de animatie en de aanmoedigingen van de supporters langs het parcours zijn de reden van het enorme succes voor dit loopevenement. We blijven dan ook investeren in de loopsport.”

AG ANTWERP SHORT RUN MET ZICHT OP DE ANTWERPSE SKYLINE

“Binnen de organisatie zijn we continu op zoek naar verbetering en vernieuwing”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Zo werd dit jaar het traject van de 10 Miles aangepast en werd een vierde bevoorrading toegevoegd om het comfort van de deelnemers te verhogen. Deze succesformules blijven ook bij de 35ste editie behouden. In 2020 vernieuwen we de AG Antwerp Short Run. Het nieuwe parcours van 6 km brengt de deelnemers voor het eerst helemaal rond het Galgenweel. Het prachtige uitzicht over de Antwerpse skyline belooft een belevenis op zich te worden voor de deelnemers.”

OFFICIËLE TRAININGSRUNS ALS VOORBEREIDING

De organisatie zet samen met partners Sportoase en Runners’ Lab in op 10 officiële voorbereidingsruns. Deze geven deelnemers de kans om zich, samen met de persoonlijke Energy Lab trainingsschema’s, op een verantwoorde manier voor te bereiden en goed getraind aan de start te staan op 26 april. De eerste trainingsrun staat gepland op 16 februari 2020. Meter van deze trainingslopen is ex-triatlete Sofie Goos.

BELUISTER DE OFFICIËLE AG ANTWERP 10 MILES PLAYLISTS

Samen met Sony Music Belgium geeft de organisatie alle deelnemers een duwtje in de rug tijdens de trainingen. Vanaf vandaag is het mogelijk om via Spotify de officiële AG Antwerp 10 Miles playlists te beluisteren. Een extra motivator richting de ultieme uitdaging op zondag 26 april.

MOVE BY AG

Gerrit Feyaerts, woordvoerder van AG, onderstreept het belang van het title partnership dat nu al zijn derde jaar ingaat: “Voor AG vormt de AG Antwerp 10 Miles het vlaggenschip van zijn ‘Move by AG’ programma, waarmee we zo veel mogelijk mensen willen aanzetten om te sporten en een gezonde levensstijl aan te houden. Dit jaar zullen we in het omkaderingsprogramma vooral de nadruk leggen op de belangrijke rol die de omgeving van de atleten (partner, familie, vrienden,…) vervullen in de voorbereiding op het event en willen we hen in de bloemetjes te zetten We zijn dus niet alleen ‘supporter van het leven’ van de atleten zelf, maar ook ‘supporter van de supporters’.”

T-SHIRT TEN VOORDELE VAN HET GOEDE DOEL

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren. In ruil gaan ze naar huis met het officiële eventshirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar 2 goede doelen: Paralympic Team Belgium, waarvan de atleten met een beperking hopen te kunnen deelnemen en schitteren op de Paralympische Spelen van Tokio 2020, en Dorp nr. 2 Koningin Fabiola, een organisatie die mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft op een leven vol beweging, zoals ook deelname aan een event als de AG Antwerp 10 Miles.