Eva Traey – mobiles

0
Eva Traey - mobiles cover

8 tot 23 oktober 2022 – zaterdag – zondag 11 tot 17 uur

KNSTWRK
Fort 5, ingang Vestinglaan 55 2650 Edegem

De natuur is dé inspiratiebron voor Eva Traey. Zij ontwikkelt zowel mobiles als ‘immobiles‘ waarvoor ze hoofdzakelijk natuurlijk materiaal gebruikt. Het spel van licht en schaduw geeft aan haar werken een verrassende extra dimensie.  Eva ziet haar mobiles als een metafoor voor de essentie van wat zij in haar leven nastreeft. Creatieve expressie betekent voor haar de weg naar een zinvolle communicatie.

KNSTWRK is de nieuwe site voor hedendaagse beeldende kunst in de Antwerpse Zuidrand. De 6 compartimenten  worden in situ en thematisch per kleur ingevuld en de historische achtergrond van het binnenfort voegt een extra dimensie toe aan Eva’s werk.

Natuurlijke materialen

De mobiles van Eva Traey zijn gemaakt met materialen uit de natuur; vele zelfs uit haar eigen tuin. Grasstengels (thamnochortus insignis) – buigzaam, maar stevig – vormen de basisstructuur, waarin o.m. bladeren, vruchten en zaden worden verwerkt. Niet alleen voor hun vorm, kleur en elegantie, maar ook door hun stevigheid en bestendigheid, genieten ginkgoblad en judaspenning haar voorkeur. Die laatste zorgt door zijn transluciditeit voor een heldere en levendige schittering. Ook het blad van de Japanse esdoorn vindt zijn weg naar Eva’s mobiles.

Alle elementen zijn met elkaar verbonden door fijne, goudkleurige draad. Alles heeft zijn plaats en functie in een samenhangend geheel. De meeste werken zijn ‘mobile’; andere hangen tegen de muur of staan op sokkel. Zoals ook in de natuur, zijn alle creaties duurzaam, maar niet eeuwig.

Voorstelling fotoboek

Tijdens de tentoonstelling presenteert de kunstenares haar nieuwe, luxueuze fotoboek met haar werk.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here