Er beweegt heel wat … bij Huis Drexeler in Mortsel

  0

  Huis Drexeler is reeds drie generaties lang een huis waar vakmanschap centraal staat. De mooie zaak aan de Mechelsesteenweg 26, vlak bij het oude gemeenteplein van Mortsel, is toonaangevend in de sector van uurwerken en juwelen. Marc en Chris hebben de intentie en de ambitie om het zo te houden, ook al kondigen drastische veranderingen zich aan …

  Huis Drexeler neemt dankbaar afscheid van Urs

  Urs De Tandt (34) is al tien jaar trouw in dienst bij Huis Drexeler. Hij is afkomstig uit Ronse en genoot zijn vakopleiding aan het Technicum Noord Antwerpen, kortweg TNA ‘Londenstraat’. Als jonge knaap voelde Urs in het atelier van zijn vader dat tikkende horloges en mooie juwelen zijn hart sneller deden slaan. Hoewel hij thuis ontdekte wat zijn passie was, ging hij er in Antwerpen verder mee aan de slag. Na zijn opleiding van drie jaar tot goudsmid besloot Urs nog drie jaar ‘uurwerken’ te volgen. Tijdens het praktijkgedeelte van zijn opleiding maakte hij kennis met Marc Drexeler. Met gedrevenheid en liefde voor het vak als gemeenschappelijke basis, klikte het onmiddellijk tussen Marc en Urs. Hoewel ook de liefde een goede reden was om in Antwerpen te blijven, groeide zijn boeiende stageplek Huis Drexeler al snel uit tot een vaste werkplek en … een tweede thuis.

  Op zaterdag 4 augustus organiseerden Marc en Chris een leuke verrassing voor Urs en zijn echtgenote Sabrina (Berchem). In de gezellige tuin van Huis Drexeler werd samen met familie, kinderen, kleinkinderen en vrienden een feestje gebouwd. Dankbaarheid stond hierbij centraal. Marc en Chris zijn dankbaar voor de vele jaren van toegewijde inzet en toffe samenwerking. Urs is op zijn beurt dankbaar voor de vakkennis die hij bij Marc heeft opgedaan en voor de goede band die hij met Marc en Chris heeft opgebouwd. Voor Urs is Huis Drexeler meer een Thuis Drexeler geworden … en voor hem zal het wellicht een tweede thuis blijven.

  Urs trekt terug naar zijn geboortestad. Zijn ouders geven de fakkel door aan hun enige zoon, wat voor hem uiteraard een uitgelezen kans is om zijn zelfstandigendroom te realiseren. ‘Hoe hard dit ook aankomt, het is een logische keuze van Urs en we wensen hem alle succes. Met zijn talent zal hij zeker slagen!’, zeggen Marc Drexeler en Chris De Ridder.

  Ronse is volgens Urs te vergelijken met Mortsel, behalve dan dat het stadje niet tegen een grote metropool ligt. ‘Bovendien is Ronse volop in opbloei. Ik ben iedereen hier dankbaar om mij als niet-Antwerpenaar aanvaard te hebben en ik neem met pijn in het hart afscheid. Toch kijk ik er tevens naar uit om mijn eigen zaak te runnen en uit te bouwen. Met wat ik hier heb geleerd en de goede contacten die ik onderhield in Ronse, heb ik er alle vertrouwen in’, aldus de immer rustige Urs.

  Op 14 augustus nam hij afscheid als werknemer van Huis Drexeler. De kans dat Urs en Marc in de toekomst nog zullen blijven samenwerken, is heel groot.

  Huis Drexeler start met nieuwe juwelencollectie River Mounts

  Marc Drexeler heeft altijd veel belang gehecht aan authenticiteit en klantentevredenheid. Mensen hechten aan tradities en juwelen horen daarbij. Met River Mounts juwelen biedt Drexeler zijn klanten de mogelijkheid speciale momenten zoals verjaardagen, verlovingen, huwelijken, jubileums, geboortes, diploma’s, enzovoort onvergetelijk te maken. Je kan er nog rekenen op een persoonlijke service naar eigen wens. De nieuwe collectie River Mounts is dan ook een bewuste keuze. ‘Het betreft prachtig ontworpen halffabricaten van wit, geel en roségoud en platina, waarin wij de persoonlijke steen van de klant integreren’, zegt Marc tevreden. ‘We houden graag rekening met de emotionele waarde van stenen. Onze nieuwe collectie River Mounts laat ons toe om briljanten en/of kleurstenen uit oude juwelen een nieuw leven te geven. Met het nodige vakmanschap kan je oude stukken een eigentijds karakter geven en daar worden zowel de klanten als wijzelf echt gelukkig van.’ Vanaf 3 september kan je hiervoor bij Drexeler al terecht!

  Huis Drexeler is en blijft gecertificeerd Omega Service Center!

  Sinds juli vorig jaar is Huis Drexeler ‘Gecertificeerd Omega Service Center’. Onder het motto ‘Schitterend Vakmanschap’ helpt Marc Drexeler mensen verder met het onderhoud van horloges van het topmerk Omega. Het betreft heel duurzame en degelijke horloges waarmee de klant vaak een emotionele band heeft. ‘Onlangs herstelde ik een Omega-horloge uit de jaren 70 dat een vader had overgedragen aan zijn zoon. Na de restauratie was de vader verwonderd over het resultaat en liet hij zich ontvallen dat hij teleurgesteld was het uurwerk weggegeven te hebben. Gelukkig bleef de Omega in de familie. Dat zijn de momenten waarop je merkt dat je werk voor mensen heel wat kan betekenen. Zoiets maakt mijn dag goed’, lacht Marc. ‘Deze manier van werken gaat in tegen onze wegwerpmaatschappij en het versterkt de band van de eigenaars met hun horloge, uurwerk of juweel’, aldus Chris De Ridder.

  Lees ook

  Geef jezelf of een ander een ‘pluim’ bij PLUME in Mortsel

  Da Capo stelt voor: netwerkevent Social Coffee

  Hoe zet je je bedrijf in de kijker? Sauna on Wheels legt uit.

  Geen posts om weer te geven

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here