400 jongeren strijden om plaats op EK-badminton tijdens Victor Junior OLVE Tournament

0

Badmintontalenten van over de hele wereld zakken van 19 tot en met 22 april af naar Edegem en Kontich. Tijdens de 17de editie van het Victor JOT-toernooi worden er meer dan 400 spelers verwacht. Het toernooi maakt net zoals de afgelopen jaren deel uit van het Europese badmintoncircuit voor spelers onder 17 jaar. Voor de spelers onder 15 jaar staat er bovendien een deelname aan het EK 2020 dat doorgaat in Frankrijk op het spel.

Tijdens het paasweekend vormen Edegem en Kontich elk jaar het centrum van de badmintonsport in Europa. Het internationaal JOT-toernooi, georganiseerd door OLVE BC, vindt ondertussen al voor de zeventiende keer plaats. Tijdens dit toernooi strijden jongeren tussen 9 en 17 jaar oud in vier verschillende leeftijdscategorieën voor een individuele titel. Dat het toernooi een gevestigde waarde is op de Europese kalender en zijn volledige capaciteit benut, werd dit jaar meer dan bevestigd. Maar liefst 120 spelers werden op de wachtlijst geplaatst om alsnog kans te maken op een plekje op het JOT. De deelnemers spelen niet alleen om een individuele titel, maar proberen bovendien via hun prestaties een gooi te doen naar de wisselbeker voor teams. De afgelopen drie jaar wist Rusland deze trofee mee naar huis te nemen. Dit jaar lijken Frankrijk, Spanje en Denemarken te duchten concurrenten. Voor de alleroudste spelers staat er nog meer op het spel, zij zullen zoveel mogelijk punten trachten te verzamelen in hun strijd naar de titel van het U17 Badminton Europe Circuit.

Strijden om plek op het EK 2020

De resultaten van het JOT zullen naast een aantal andere buitenlandse toernooien gebruikt worden om de loting van het EK 2020 voor spelers onder 15 jaar te bepalen. Het EK vindt volgend jaar plaats in Liévin, Frankrijk. Voor de club en de toernooiorganisatie is dit een mooie erkenning voor het jarenlange harde werk om van het JOT een internationaal toptoernooi te maken.

Deze prestatie is mee te danken aan de vele vrijwilligers uit de club, die tijdens het paasweekend een handje komen toesteken. Dankzij hen slaagt het JOT erin jaar na jaar te groeien en erg geliefd te zijn door buitenlanders.

Bezoekers kunnen het hele paasweekend, van 19 april t.e.m. 22 april 2019 gratis de sfeer komen opsnuiven en genieten van topbadminton.

Info: www.juniorolvetournament.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here