Een verhaal van Den Berm

0
Een verhaal van Den Berm

Op zaterdag 7 mei vindt de 3de bermwandeling van gebermte plaats. Dan weerklinkt ‘Een verhaal van Den Berm’ op de 100-jarige spoorwegbermen van Wilrijk en Mortsel.

Verhalenverteller Patrick Lahousse en acteur Marc Peeters nemen luistergrage bermwandelaars op sleeptouw. Het pad leidt van de Dieseghemhoeve in Mortsel (Klein-Zwitserland) over de rug van de 100-jarige spoorwegbermen tot aan de Jozef Hermanslei in Wilrijk. Op verschillende stopplaatsen brengen zij ‘Een Verhaal van Den Berm’.

De wandeling is gratis en geschikt voor jong, oud en families met kinderen.

In aanraking met een eeuweling: de 100-jarige spoorwegbermen
Dit jaar en de komende jaren zal het 100 jaar geleden zijn dat de voormalige spoorwegbermen in Wilrijk (Prins Boudewijnlaan) en Mortsel (Krijgsbaan tot Klein-Zwitserland) werden gebouwd en in gebruik genomen. Vandaag vormen ze een 3,2 km lange groene natuur- en wandeloase in de dichtbevolkte zuidrand van Antwerpen. ’Gebermte: in aanraking met een eeuweling’ is de naam waaronder het gemeenschapsinitiatief gebermte van 2022 tot 2024 de visievorming over de toekomst van deze honderdjarige spoorwegbermen als stedelijke natuur wil ondersteunen op sociaal, cultureel en artistiek vlak.

gebermte 2022: heel de lente door evenementen
Deze bermwandeling is een van de wandelingen en voorstellingen (verhalen, poëzie, beeldende kunst, muziek …) die gebermte de volgende drie jaar organiseert om de honderdste verjaardag van de bermen als waardevol ecologisch erfgoed te vieren. Gebermte wenst de bermen zo beter zichtbaar te maken als waardevolle stukken stedelijke natuur en op zoek te gaan naar manieren om natuur en cultuur te verbinden.

Ga je mee op wandel?

Dan word je om 10.00 uur verwacht aan de Dieseghemhoeve. De bermwandeling eindigt omstreeks 12.30 uur op Den Berm ter hoogte van de Jozef Hermanslei (kant Wilrijk).
De bermwandeling is gratis, inschrijven is niet verplicht maar wordt voor een vlotte organisatie wel op prijs gesteld. Schrijf je hier in.

Patrick Lahousse is naast leerkracht (in Mortsel) en levenskunstenaar verteller van verhalen. Verhalen die hij op een geheel eigen wijze weet af te stemmen op de situatie die zich aan hem aandient. Hij is ook contrabassist bij onder meer Alborea, Sans Gène en sinds kort ook bij Bal Mystique, een recent opgerichte muziekgroep die Franse chansons vertolkt.

Marc Peeters is acteur en speelde in Spoed, Familie, Het Pleintje, Heterdaad, Terug naar Oosterdonk, Windkracht 10, Flikken en Alexander. Ook was hij coach in X-Factor.

Beiden namen als verhalenvertellers en muzikant al eerder deel aan gebermte.

Kan je er zaterdag niet bij zijn?

Hou dan alvast zaterdag 21 mei vrij voor Het Manifest van Den Berm!

Meer informatie over gebermte
www.gebermte.be en www.facebook.com/gebermte

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here