Een decennium digitale fotografie … Dat vieren we zo!

1
Een decennium digitale fotografie ... Dat vieren we zo!

Je hebt het misschien al in het straatbeeld gezien: een zwart-witfiguur met een camera voor het gezicht. Daaronder staat geschreven: 10 jaar digitale fotografie.
Dit logo van het gelijknamige project van CVO LBC digitale fotografie regio Mortsel o.l.v. Sanne Weckx, vat in vier subprojecten het verjaardagsfeest samen. Deze vier projecten zijn een grote foto-familie-zoektocht ‘Langs de paden van Mortsel’, een raamexpo, die loopt via diezelfde paden, een zoekspel op het Gemeenteplein voor kinderen en jongeren en iedereen jong van hart en een online-expo met extra projectbeelden.

(lees verder onder de foto)

Sanne Weckx

Alles draait om de fotografie in harmonie met Mortsel. De locaties zijn niet toevallig gekozen. De route loopt langsheen de plaatsen waar de klassen digitale fotografie de voorbije jaren fotografeerden. Dit zijn de ankerpunten op de uitgestippelde route.

De jongere generatie kan onze vriend BLAU helpen met het zoeken naar locaties waar eieren lagen. Een spel waarin je je omgeving, het Gemeenteplein in dit geval, goed in je dient op te nemen om je dan te verplaatsen in het zicht van de fotograaf.

Onderweg ontdek je Mortsel via de fotografische blik.

Fotografie bij uitstek is een medium waar het kijken voorop staat. Kijk als bezoeker op ons verjaardagsfeest mee ‘Langs de paden van Mortsel’ en geniet mee door de zoekers van onze enthousiaste en geïnspireerde cursisten. Beleef hetzij door het zoeken in de zoektocht of in het zoekspel. Verwonder door het kijken naar foto’s aan de ramen of online.
Via dit project kunnen we de participerende handelaars ook een hart onder de riem steken. We danken hen, en de particuliere deelnemers, dan ook graag voor hun raam.

Deelname kan vanaf 5 jaar. Je kan wandelen of fietsen. Er is gezorgd voor toegankelijkheid voor het brede publiek.

Afgelopen zaterdag 26 juni, vond de kick-off plaats op het Gemeenteplein in het bijzijn van de tweede schepen Steve D’Hulster, die de fotografie en dit project voor Mortsel en zijn inwoners, maar ook de mensen buiten Mortsel, een warm hart toedraagt.
Het project loopt tot 27 augustus.

(lees verder onder de foto’s)

10 jaar digitale fotografie
Sanne Weckx
10 jaar digitale fotografie
Nathalie Taelman

Kom dus tijdens de zomermaanden Mortsel in al haar schoonheid en diversiteit beleven en je verwonderen op een manier die bij je past. Digitale fotografie bij CVO LBC regio Mortsel heet je dan ook welkom Langs de paden van Mortsel’.

Meer info via sanneweckx.be/10-jaar-digitale-fotografie.html.

Sanne Weckx

Foto’s: Sanne Weckx, Nathalie Taelman (cursiste Module 2)

10 jaar digitale fotografie
Sanne Weckx
10 jaar digitale fotografie
Sanne Weckx

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

  1. Elk mens is uniek en hij moet zichzelf onderzoeken wat hem gelukkig maakt. Geen gemakkelijke opdracht. Vele mensen hebben andere nodig om zich goed te voelen,anderen leven liever in eenzaamheid De westerse mens heeft vooral anderen nodig. Nochtans leefden vroeger de mensen in nomaden stijl. Een huis is voor de mens van nu heel belangrijk. Liefst een eigen huis of appartement. Ik hou enorm veel van uw schrijf artikels waarvoor veel dank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here