Een beetje hulp gevraagd aan de Belgische reiziger

0
Een beetje hulp gevraagd aan de Belgische reiziger

Beste lezer

Het zijn rare tijden, zeker ook voor reisondernemingen: reizen ineensteken en verkopen is nu niet vanzelfsprekend. Er heerst angst en verwarring, zelfs virologen onderling vertellen iets anders. De ene gaat op reis en neemt mee: zijn gezond verstand. De andere blijft thuis en roept op om het moois van België te (her)ontdekken. De kleurcodes voor het reisadvies of het ‘knipperlicht’ geven nog meer vraagtekens.

Velen denken dat reizen nu erg onveilig is, maar niets is minder waar. Een klein aantal mensen zochten mijn hulp om deze zomer vakantie te nemen. Ondanks een bijzonder klein aanbod, een 200-tal bestemmingen wereldwijd, tot een 15-tal in Europa (vergelijk het met een bakker die maar 3 broodsoorten kan verkopen), ben ik toch blij om voor elkeen een unieke vakantieformule te kunnen uitwerken.

Het viel op dat dezelfde vraag steeds terugkwam: men wilde -logischerwijze- de rust opzoeken, men wilde niet op drukke plaatsen komen. Bovendien wilden velen ook een actieve vakantie. Het is dus niet zo gek dat vakantiewoningen, waarbij je prima in je bubbel kan blijven, een schot in de roos waren deze zomer. Ook kleinschalige, charmante hotels worden erg gewaardeerd, hoewel dit al een trend is die reeds langer aan de gang is. Bestemmingen zoals de Vogezen of de Ardèche bijvoorbeeld, en de bergen zoals o.a. in Oostenrijk worden gewaardeerd voor een actieve vakantie: kajakken, wandelen … Ook de fietsvakantie blijkt een groot succes: je hotel(s) worden gereserveerd, je krijgt een roadbook, en bij een fietsrondreis wordt je bagage van hotel naar hotel gebracht. Heerlijk om zich over niets zorgen te hoeven maken!

Extra troef van je zelfstandig reisagent > indien de kleurcode toch zou wijzigen, staan wij met raad en daad klaar om je bij te staan. Wist je dat er over heel België 2000 reiskantoren/-organisaties zijn? Er zijn zo’n 7000 mensen tewerkgesteld. Wellicht vind je in de buurt ook een reisadviseur die je met je reis kan helpen, of dat nu binnen- of buitenland is. Volg hen op sociale media, steun hen door te liken of te sharen, en misschien blijkt deze reisadviseur wel een goede match te zijn om je volgende (dichtbij)vakantie te organiseren. Weet dat in de meeste gevallen je niet meer betaalt dan online, in de sector wordt er immers op commissie gewerkt. Bovendien wordt er, als je lokaal koopt, ook hier netjes belastingen betaald.

Ook ik ging met mijn gezin deze zomer op reis. We vertrokken, gepakt en gezakt (inclusief gezond verstand!), met de auto naar Oostenrijk. Onze eindbestemming was de zonnige en zuidelijk gelegen provincie Karinthië, vlak bij de Italiaanse grens. Wat hebben die frisse berglucht en prachtige groene omgeving ons deugd gedaan en rust gebracht (in mijn geval al zeker, na een professioneel turbulente periode)! Ook de kinderen vonden het geweldig. Wandelen vinden ze hier, in ons vlakke Vlaanderen, veel te ‘saai’. In Oostenrijk echter vonden ze een uitdagende bergtop of een bloemenweide tussen de koeien vele spannender. We wisselden af met zwemmen in een fris meer of openluchtzwembad met als uitzicht de adembenemende bergen, het weer was er immers heerlijk! We verbleven in een ruim appartement, en namen half pension in het hotel ernaast. Hier was men soepeler dan thuis, maar met gezond verstand, een mondmasker en/of handgel was er niets om zich zorgen over te maken. De maaltijden waren wat men kan verwachten van een Oostenrijkse keuken: eenvoudige kost (frieten, schnitzel … gelukkig ook veel salades) … de kinderen hebben hun buikje rond gegeten! Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde, ontspannende én veilige vakantie!

treiskoffertje.be

#ikgaopreis #winkelhier

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here