Dodentocht 2019 – Tom Waes wordt uitgedaagd door Parkili!

0

Binnen een paar uurtjes gaat de 50ste Dodentocht van start. Een hele reeks moedige wandelaars maakt zich klaar voor de ‘dodelijke’ tocht van maar liefst 100 kilometer. Ze worden morgenochtend verwacht aan de finish in Bornem.

Onder de deelnemers bevinden zich traditioneel ook een heleboel mensen met een bijzondere motivatie. Zo ook de Mortselse Anneke Steurs, die de uitdaging voor de eerste keer aangaat. Zij vergezelt Lydia Saelens, een Parkinsonpatiënte die tot voor kort in Mortsel woonde. Lydia kreeg de diagnose van de ziekte van Parkinson in 2016 maar bleef nooit bij de pakken zitten – ze blijft optimistisch en energiek en beseft ten volle dat bewegen erg belangrijk is. Eerder beklom ze al de Kilimanjaro. Steun vindt ze bij Parkili vzw, een vereniging die mikt op het verhogen van het welzijn van Parkinsonpatiënten. Ze werd onlangs vijftig jaar, en met deze vijftigste editie van de Dodentocht neemt Lydia voor de tweede keer deel. Een toepasselijke uitdaging dus.

Gisteravond troffen Lydia en Anneke geheel per toeval de cast en crew van Undercover 2 aan in de Nieuwelei in Mortsel. Ze twijfelden niet en wisten een bereidwillige Tom Waes, hoofdrolspeler in de reeks, te strikken voor een interview. Gezellig werd het alleszins!

Tom gaf toe weinig te weten over de ziekte. Toch had hij onmiskenbaar veel sympathie voor Lydia en zij maakte van de gelegenheid gebruik om hem uit te nodigen om volgend jaar ook deel te nemen aan de Dodentocht, samen met Anneke. Daar kon de durfal uiteraard maar moeilijk ‘nee’ op zeggen. Als hij niet belet is vanwege opnames, zal hij in 2020 ook van de partij zijn. We zijn benieuwd en wensen Anneke en Lydia in elk geval veel succes met hun deelname dit jaar!

Bekijk het interview met Tom Waes op onze Facebookpagina!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here