Dit weekend: 61ste Lichtfeesten in Reet

0

Vijf kilometer aan verlichte huizen, tuinen en vijf “thema-sfeer-terrassen” met live muziek maken van de Lichtfeesten 2018 weer een unieke locatie. Misschien wel de mooiste wijk van België?

Terwijl de Rupelstreek terugblikt op twee weekends Tomorrowland, maakt de Reetse wijk Predikherenvelden zich klaar voor de Lichtfeesten. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus staat al de 61ste editie van het evenement op het programma. Nieuw voor deze editie is dat er “thema-sfeer-terrassen” zijn waar telkens andere live muziek gebracht wordt door artiesten uit de omgeving.

Sfeer-terrassen met live muziek van lokale talenten
Naar goede gewoonte staat de wijk ook tijdens deze 61ste editie garant voor vijf kilometer aan prachtig verlichte huizen en tuinen. Daarnaast krijgen ook heel wat tradities een mooi vervolg: het Duvelterras krijgt een singer-songwriter en koperblazers over de vloer, aan de Mojitobar speelt en danst een salsagroep, aan de Gin-bar spelen lokale dj’s en aan het smaakcafé kan je luisteren naar Ierse folk en rock. Met deze live muziek van lokale muziektalenten willen de organisatoren jonge opkomende of gevestigde artiesten een podium geven voor een breed publiek. De trappistentaverne biedt bovendien het grootste aanbod aan bieren uit de regio.

Nog nieuwigheden met de Lichtmarkt en de Lichtkoers
Zaterdagnamiddag 11 augustus staat in het teken van de jonge bezoekers. Met Fun4Kids kunnen kinderen van twee tot vijftien jaar zich op het middenplein amuseren met workshops, make-up, sportactiviteiten, grote springkastelen enzovoort, en dat vanaf 14u. Nieuw in de namiddag is de Lichtkoers, een retrowielerevent voor niet-professionele fietsers dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Om 18u start, ook voor het eerst, de Lichtmarkt, een avondmarkt waar creatievelingen niet-alledaagse of originele producten kunnen verkopen.

San Luce
De Lichtfeesten zijn bedoeld als een groot familiegebeuren voor iedereen uit de wijk en uit de wijde omgeving. Ook de jeugd kan zich uitleven op het openlucht dj-festival San Luce dat met onder andere Gunther D op een volle festivalweide mikt.

“Lichtfeesten zingt” met méér dan 500 zangers sluit deze editie af
De laatste dag van het event start met een oldtimer rally van 100km in de omgeving van Reet.  Afsluiten gebeurt met meer dan 500 zangers tijdens Lichtfeesten Zingt om 20u30 in de tent op het middenplein.

Kijk ook op de website van de Lichtfeesten. Meer info via info@lichtfeestenreet.be

Lees ook

Headliners van het komende Lintse cultuurseizoen op nieuwe graffitiwall

 

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here