De wereld in Boechout: Sfinks Mixed (26-29 juli)

0

Het laatste weekend van juli zou met de felste kleuren bewerkt moeten zijn in uw agenda, want dan verwelkomt Boechout weer het gratis Sfinks Mixed Festival. Het festival maakt ook dit jaar zijn reputatie waar met een opwindende en internationale line-up en een bonte mix van randanimatie.

Sfinks importeert muziek, plezier en smaak van over de hele wereld. Artiesten dit jaar komen andere uit Spanje (Doctor Prats), Maleisië (Zee Avi), Mozambique (Timbila Muzimba), Syrië (Aeham Ahmad), Jamaica (Charly Black) en Colombia (Totò la Momposina y Sus Tambores). Bekende namen van dichterbij zijn onder andere Dimitri Leue, Faisal, Jan De Smet en Zap Mama.

Voor ieder wat wils dus. Naast de artiesten op de podia vindt u op de festivalsite weer een fleurige verzameling kraampjes en verschillende parades doorheen de dag zorgen voor extra entertainment. Even ontspannen en mediteren kan ook, in de Zen Garden. De jongste bezoekertjes kunnen zich uitleven op hun eigen mini-festival in de Kidz Village, waar ze concerten kunnen bezoeken, maar ook workshops, vertellingen, enzovoort.

Zoals elk jaar staan op Sfinks thema’s als duurzaamheid, gendergelijkheid en diversiteit centraal. Aan de foodstands vindt u gerechten van over de hele wereld, maar alles met het nodige respect voor lokale producten. De Green Guerilla waakt over het ecologische aspect van het festival. Sfinks zoekt trouwens nog naar een paar vrouwelijke dj’s om het aantal mannelijke en vrouwelijke artiesten in balans te brengen.

Meer info vindt u op de website van het festival.

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here