De Warmste Week 2019 – trotse terugblik

  0
  De Warmste Week 2019 – trotse terugblik

  Begin december lanceerden we onze actie voor de Warmste Week 2019. Vol goede moed, maar vooral vol vragen – zoiets hadden we nog nooit gedaan. Al snel vonden we een aantal lokale handelaars die ons project wilden ondersteunen en zo gingen onze warmste kerstwenskaarten vlotjes over de toonbank. Nu de feestdagen achter de rug zijn en "het geld geteld" is, is het tijd om de balans op te maken.

  Een project als de Warmste Week brengt verbinding en samenhorigheid, zo werd eind vorig jaar nog maar eens bewezen. Er werd meer dan 17,5 miljoen euro opgehaald via meer dan 13.000 acties voor 2088 goede doelen. Er werden sms’jes verstuurd, vlammetjes gedragen en cadeautjes ingepakt met het Warmste Inpakpapier. Anders gezegd: één op vijf Vlamingen heeft op een of andere manier een goed doel van de Warmste Week gesteund. Bijna 93.000 mensen liepen mee met de Warmathon en haalden zo een recordbedrag van 717.274 euro op. 2671 mensen klopten samen 11.776 uur vrijwilligerswerk.

  Trouw aan onze baseline “Gelukkig verbonden” vonden ook wij dat we niet konden achterblijven. De Kontichse vzw With Love by Ferre, die aan de hand van leuke decoratie zieke kinderen en jongeren een thuisgevoel geeft in ziekenhuizen en revalidatiecentra, sprak ons meteen aan. Dat gevoel werd bevestigd toen we op bezoek gingen bij Lotti, mama van Ferre en bezielster van de vzw, en we ontdekten wat een krachtige inspiratiebron Ferre was en is. Onze kerstkaarten gingen in druk en werden verdeeld bij ons, onze partners in de buurt en op een aantal evenementen tijdens de kerstperiode. Jullie reacties waren hartverwarmend en na een paar weken drong een nieuwe bestelling kaarten zich al op.

  Op 23 december trokken we naar de Warmathon in Beringen om daar de eindbalans bekend te maken bij Tinne Oltmans – je misschien wel bekend van Ghost Rockers – voor de camera van de Warmste Week. Je kan het filmpje bekijken op de pagina van onze actie: dewarmsteweek.be/acties/warme-kerstwenskaarten. Op dat moment stond onze teller nog op 1021 euro. Nu, een aantal weken later, kunnen we je trots ons eindtotaal meedelen: samen met jullie hebben we 1155 euro opgehaald voor With Love by Ferre!

  Daarom sturen we vandaag nog graag onze oprechte dankbaarheid uit naar de partners die onze verkoop mee mogelijk hebben gemaakt en naar iedereen die onze kaartjes gekocht en verstuurd heeft! We hopen van ganser harte dat jullie hiermee een vleugje warmte de wereld hebben ingestuurd!

  Onze actie is dan wel afgerond, maar de vzw steunen kan en mag natuurlijk nog altijd. Lees er meer over op withlovebyferre.com. “Weg kil, hallo chill!”

  Met dank aan

  Lingerie Mussenburg, Molenlei 21 Kontich

  Maccabi Sports & Events Center, Maccabilaan 32 Hoboken

  Keurslager De Belie, Jozef Wautersstraat 24 Berchem

  Bedtime, Mechelsesteenweg 144 Edegem

  Café Den Breughel, Kioskplaats 84 Hoboken

  het team van Mensen zijn Media

  Geen posts om weer te geven

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here