De visie van een Heilzame Heks

0
De visie van een Heilzame Heks

Beste mensen

Corona, ja hoeveel keer per dag horen we dat woord, een woord waarachter verschrikkelijke gebeurtenissen schuilen, … maar waardoor tegelijkertijd ook zoveel goeds tevoorschijn komt. We mogen het elke dag zelf aan den lijve ondervinden.

Moeder Aarde kan niet praten, maar na een voorjaar waarin ze ons eens goed door elkaar schudde met onweders, stormen, bosbranden, aardbevingen … gooit ze het nu over een andere boeg, want we begrepen het niet. “Mensen”, zegt ze, “kom eens tot stilstand, kijk eens om je heen, zie wat écht belangrijk is in het leven”, en we kunnen niet anders dan dat ook te doen. “Mensen”, roept Moeder Aarde, “we moeten het anders aanpakken, niet de hele dag achter alles aanlopen, geld verdienen zonder tijd over te houden, om ons dan te kunnen omringen met de nieuwste dingen, naar verre landen te vliegen om ‘er eens tussenuit te zijn’” en ondertussen schreeuwt Moeder Aarde: “Mensen, STOP (en dat doen we, noodgedwongen), kijk om je heen, ervaar hoe het wel kan, ervaar hoe leuk het is om in alle rust tijd met je gezin door te brengen, hoe zalig om ’s ochtends de vogeltjes te horen fluiten, de kerkklokken te horen, een haan in de verte, zalig met zo weinig verkeer en geluidshinder.”

We mopperen wel en we vinden het helemaal niet leuk, maar we kunnen niet anders! Stilaan komen er allerlei initiatieven, we worden creatief, we gaan samen aan het koken, bakken, … we komen helemaal tot onszelf, we ervaren goedheid en liefde, rust, genieten het delen …

“Nog even”, zegt Moeder Aarde, “nog even ontneem ik jullie wat je lief is, contact met je vrienden, jullie kleinkinderen, jullie contacten op verdere afstand, knuffelen, kussen, een handdruk, samen muziek maken, samen sporten, alle evenementen … nog even … tot jullie er van doordrongen zijn wat echt belangrijk is in een mensenleven, tot jullie creativiteit leidt tot definitieve oplossingen, waardoor ook ik, Moeder Aarde, gered zal worden.”

Zo leren wij wat écht belangrijk is, wat ons dierbaar is, iets wat we elke dag als normaal beschouwen, eraan voorbijgaan zonder bij stil te staan en wat we nu moeten missen of net ondervinden omdat we het moeten doen.

Zelf heb ik hier enkele kladjes liggen, ‘als ik ooit eens vijf minuten tijd heb’ dan schrijf ik eens een boek … ik zal dat boek niet schrijven, maar de essentie is eigenlijk wat we nu ervaren, velen onder ons krijgen nu een vervangingsinkomen, een vergoeding … daarop verder bouwend …

… Stel dat we kunnen kiezen om i.p.v. te gaan werken een basisloon te krijgen, niet te veel, niet te weinig (neem nu 1000 euro), misschien kiezen er dan veel mensen voor om als de 2de werkende ouder daarop terug te vallen, wat gebeurt er als één van de ouders thuis kan zijn?

– Noodzaak van 2de wagen valt weg, veel verplaatsingen kunnen dan met de fiets (veel tijd).

– Geen rush na school, geen naschoolse opvang, vlug inkopen doen, eten koken, en kinderen in bed.

– Meer opvoedingswaarde, kwantiteit en kwaliteit … werpen vruchten af voor de toekomst.

– Er is buurtcontrole en controle over de kinderen … minder inbraken zijn nu al een feit (of zijn de boeven bang).

– Minder vandalisme

– Meer sociaal leven, hobby’s, vrijwilligerswerk, helpen verenigingen of school

– Meer tijd voor zorg aan ouders, kleinkinderen, tantes, buren …

– Tijd voor ’t milieu, beter sorteren, tuin, onderhoud, zelf dingen kweken en verwerken …

– Je hebt zelfs de tijd om de was op te hangen i.p.v. in de droogkast te stoppen, (alleen nog 5 minuten om hem zacht te maken).

– Heb je geld over, dan kan je rustig gaan shoppen …

– Er wordt meer “geleefd”…

– …

Ik ben ervan overtuigd dat die 1000 euro er dubbel en dik worden uitgehaald door de regering, denk alleen nog maar aan wat dit voor de verzorgingssector betekent, mensen die zelf voor hun naasten en ouderen zorgen.

De wereld, voor en na corona, laat het een positief verschil maken.

Zo ziet de ‘Heilzame Heks’ deze situatie … Hou het veilig en gezond!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here