De soeptoer van De Kompanie!

0
De soeptoer van De Kompanie!

De Kompanie is een inclusief creatief atelier waaraan personen met een licht tot matige (verstandelijke) beperking of een motorische beperking kunnen deelnemen vanaf 16 jaar. Het is gevestigd in het kunstencentrum ‘Kaleidoscoop’ aan de Molenstraat 50, waar meerdere kunstenaars een ruimte huren. Door de coronacrisis wordt de werking van het dagcentrum bemoeilijkt. Het inkomstenverlies door corona willen ze nu opvangen door een soeptour te organiseren in Mortsel-dorp vanaf 11 uur. De jongeren maken verse soep en bieden ze op maandag en donderdag aan tijdens een ‘Soep Vélo’ die doorheen het dorp trekt. Mensen kunnen ook soep bestellen of ter plaatse (in de Molenstraat) komen kopen.

Om deze ‘Soep Vélo’ mogelijk te maken hebben enkele serviceclubs en organisaties (Rotary Hoogstraten Kempen, De Poekoeks, Crelan, NVSG, VIGO) De Kompanie een Riksjafiets en rolstoelbakfiets geschonken. De Riksja is een fiets waarop twee volwassenen op een bankje kunnen plaatsnemen. In sommige Oosterse landen wordt hij ingeschakeld als taxi. Voor de jongeren van De Kompanie is het een supertoffe fiets waarmee zij – die minder mobiel zijn – overal in Mortsel naartoe kunnen.

Om hun werking te financieren verkopen de jongeren van De Kompanie reeds geruime tijd voortreffelijke producten zoals limoncello, confituur en kaarsen, die ze tijdens hun ateliers zelf gemaakt hebben.

Deze bijkomende middelen zijn heel belangrijk als steun voor de bouw van een eigen woonhuis voor vijftien jongvolwassenen met een beperking aan de Pastoor Van der Auwerastraat. Het wordt een woonhuis met aandacht voor dagbesteding, een koffiehuisje en een winkeltje. De oplevering wordt verwacht in de winter 2021/2022. Er is trouwens nog altijd plaats vrij. Wie het prachtige initiatief van De Kompanie wil steunen kan ook sponsor worden van de bouw door aandelen van 500 euro te kopen. Ook andere giften zijn welkom. Tot het einde van het jaar zijn giften vanaf 40 euro voor 60 procent aftrekbaar van de belastingen.

Info: dekompanie.net of 0475 85 85 35 (Rita Van der Spiegel)

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here