De Kompanie in de kijker!

0
De Kompanie in de kijker!

Normaliter zou je hier ons initiatief vinden voor de Warmste Week van Studio Brussel. Nu dat concept er helemaal anders uit ziet, gooien ook wij het over een andere boeg. In plaats van centjes, geven we dit jaar dus tijd, moeite en een plekje in onze magazines. Wij vroegen jullie welk goed doel jullie dit jaar graag in de kijker wilden zien staan en het antwoord was duidelijk: vzw De Kompanie uit Mortsel! U vraagt, wij draaien!

Voor wie het nog niet wist …

De vzw werd opgericht door enkele ouders van kinderen met een beperking die in de reguliere opvang geen antwoord vonden op hun zoektocht naar een vraaggestuurde werking en naar aandacht voor hun inclusiegedachte. Zo ontstond dit inclusief creatief atelier voor mensen vanaf 16 jaar met een licht tot matige verstandelijke beperking en/of een motorische of sensoriële beperking. Zij vinden er elke werkdag (en soms ook ’s avonds of op zaterdag) een creatieve bezigheid en veel sociaal contact. Het atelier bevindt zich in Mortsels Kunstencentrum Kaleidoscoop, waar ook andere kunstenaars werken, wat interactie mogelijk maakt. De maandelijkse programma’s van het atelier, opgesteld in samenspraak met de deelnemers, bestaan uit creatieve knutselactiviteiten, uitstapjes en veel meer. Zo kunnen zij zich er amuseren met de dingen die ze graag doen en komen ze vaak naar buiten voor zoveel mogelijk sociale integratie, altijd met aandacht voor de individuele wensen en eigenschappen van alle deelnemers. De activiteiten worden gedragen door enkele beroepskrachten, maar ook door een legertje vrijwilligers dat zich met hart en ziel inzet voor de jongeren. Dat verdient een pluim!

Door de coronacrisis moesten heel wat activiteiten dit jaar gewijzigd of zelfs geannuleerd worden, waardoor ook De Kompanie jammer genoeg de economische gevolgen van de crisis voelt. Gelukkig kan je hen steunen op verschillende manieren!

De Kompaniewebshop …

In de webshop van De Kompanie vind je een uiteenlopende reeks leuke gadgets, heerlijke verzorgingsproducten en heel wat lekkers. Wijn, confituur, huisgemaakte gin, limoncello, tuinkaarsen, vogelhuisjes, dierenvrije lavendelzeep, … Je kan ook mooie geschenkmanden laten samenstellen. Veel van deze producten werden trouwens met liefde gemaakt door de jongeren van De Kompanie! Nog op zoek naar een origineel kerstcadeau of gewoon zin in iets leuks om jezelf te verwennen? Neem een kijkje op dekompanie.net/collections.

De Soep Velo …

Eind september lanceerde De Kompanie een nieuw initiatief: de soeptour! Meer daarover lees je hier. Woon je in Mortsel-dorp, dan kan je daar heerlijke soep van De Kompanie kopen op maandag en donderdag. Andere gegadigden kunnen de soep bestellen en ophalen in het atelier in Kaleidoscoop. Bestellen doe je via soep@dekompanie.net.

Het woonproject …

Naast een waardevolle dagbesteding wil De Kompanie haar jongeren ook de mogelijkheid bieden om zelfstandig te leven. Daarom wordt in Mortsel momenteel volop gewerkt aan een wooncomplex met 15 studio’s voor wie zelfstandig wil wonen. Uiteraard wordt er voorzien in de nodige ondersteuning. Wil je dit project steunen, dan kan je voor 5 euro een virtuele baksteen aankopen of zelfs investeren in aandelen t.w.v. 500 euro. Voor meer info, kijk op dekompanie.net/pages/investeer.

… en veel meer

Er zijn nog heel wat andere manieren waarop je De Kompanie kan steunen. Via een vrije gift, bijvoorbeeld, op hun rekeningnummer BE53 0016 9957 1453. Giften vanaf 40 euro zijn tijdens de coronaperiode trouwens uitzonderlijk fiscaal aftrekbaar tegen 60%! De Kompanie heeft ook altijd de helpende handen van vrijwilligers nodig. Of je kan meter of peter worden van een bewoner. Wil je De Kompanie steunen, op welke manier dan ook? Meer info vind je op de website!

Kom (binnenkort) gewoon eens langs!

Wil je de lieverds van De Kompanie gewoon een hart onder de riem steken? Kom dan eens langs in het atelier! Op dit moment is dat om bekende redenen niet mogelijk, maar de deelnemers en begeleiders hopen je binnenkort weer met open armen te kunnen ontvangen. Hou de website en Facebookpagina van De Kompanie in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief!

Het team van Mensen zijn Media

De Kompanie vzw – dekompanie.net – Facebook.com/vzwdekompanie – Rita Van der Spiegel: 0475 85 85 35 of rita.vanderspiegel@telenet.be

Kunstencentrum Kaleidoscoop – Molenstraat 50 – 2640 Mortsel

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here