Carpe Diem – “Puurheid en eenvoud met een warme toets”

0

Er waait een nieuwe wind door Mortsel. Na enkele nieuwe winkels aan de Statielei telt het centrum nu ook een splinternieuwe horecazaak aan de hoek van de Statielei en de Prins Leopoldlei, vlak bij het Stadsplein. Eigenaars Naomi en Oscar openden er op 1 maart het lichte, warme en knusse Carpe Diem.

Pluk de dag

Carpe diem, het is een aforisme van Romeins dichter Horatius dat ons aanspoort om te genieten van het moment, om de dag te nemen voor wat hij is en niet uit te stellen tot morgen wat vandaag nog kan. Horatius leefde en dichtte 2000 jaar geleden, maar zijn spreuk blijft onverstoord voortbestaan. Ze vindt haar echo bijvoorbeeld in het hedendaagse YOLO, You only live once – geniet van het leven, want je hebt er maar een. En genieten, dat doe je vanaf nu in de nieuwe brasserie van gastvrouw Naomi van Varsseveld en haar vriend, chef Oscar Arteaga.

Leven vol horeca

Als we Naomi en Oscar vragen naar hun drijfveer om een eigen brasserie te openen, blijkt al snel dat die keuze voor haar en Oscar vanzelfsprekend en misschien zelfs haast onvermijdelijk was. Ze groeiden op op duizenden kilometers afstand van elkaar, maar waren allebei kinderen van horeca-uitbaters. “Mijn ouders hadden allebei een café”, vertelt Naomi. “Mijn moeder nog altijd trouwens, mijn vader heeft zijn zaak ondertussen verkocht. Ik ben dus met horeca groot geworden, bij wijze van spreken. Misschien is het daarom dat ik ook zo graag met mensen bezig ben, zo graag voor hen wil zorgen.”

Naomi volgde een opleiding als schoonheidsspecialiste, maar ging tijdens haar studies al aan de slag bij Lucy Chang in Antwerpen. Ze begon er als serveerster, maar al snel klom ze op tot verantwoordelijke. Daarna ging ze aan de slag in De Vlegel als rechterhand van de zaakvoerder. Het was daar dat ze een paar jaar geleden Oscar leerde kennen.

Dreamteam

Ook hij maakte als kind al kennis met horeca: zijn vader baat sinds jaren een restaurant uit – niet in Mortsel, maar onder de zon, in Tenerife. “Een paar jaar geleden kwam Oscar naar België en we leerden elkaar kennen in De Vlegel, waar hij als chef-kok werkte”, aldus Naomi. “Na een tijdje maakten we ons de bedenking ‘waarom geen eigen zaak starten …’ Met de ervaring van Oscar als chef en mijn ervaring in de zaal en als verantwoordelijke wisten we dat we dat zouden kunnen.”

Het bleek een gedroomde combinatie en het dreamteam ging op zoek naar een locatie, die ze uiteindelijk vond aan het begin van de Statielei. “Ik ben zelf ook van Mortsel en ken er heel wat mensen”, voegt Naomi eraan toe. “Wat is er dan mooier om een gezellige zaak te kunnen openen in het centrum van je eigen bruisende stad?” De samenwerking tussen de partners loopt trouwens gesmeerd. “Natuurlijk zijn er soms wel eens discussies”, lacht Naomi. “Maar we vullen elkaar perfect aan. We vertrouwen in elkaar en op elkaar.”

Less is more

Met Carpe Diem heeft Mortsel er in ieder geval een pareltje bij. Naomi en Oscar kozen voor een ingetogen, maar sfeervol kader met zorgvuldig gekozen zachte kleuren en materialen. Een pretentieloze oase van rust in het drukke centrum van de stad. “Onze zaak is een weerspiegeling van wie we zijn”, zegt Naomi. “Puurheid en eenvoud met een warme toets. We willen dat alle mensen, jong en oud, bij ons even tot zichzelf kunnen komen en rustig iets kunnen eten of drinken. We wachten nu alleen op wat aangenamer weer om ons terras te kunnen openen en daar kijken we heel erg naar uit!”

Ook de uitgebreide menukaart weerspiegelt deze filosofie. Reken bij Carpe Diem op eerlijke en heerlijke gerechten op basis van dagverse ingrediënten voor democratische prijzen. Naomi en Oscar verwelkomen je elke dag van 8 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s avonds en op woensdag zelfs vanaf 7 uur. Ideaal voor een lekker ontbijt voor je wandeling over de markt. Geniet ervan!

Carpe Diem – Statielei 76 – 2640 Mortsel

Alle dagen van 8.00 tot 0.00 uur – woensdag vanaf 7.00 uur

Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer – ondergrondse parking – zonnig terras

03 501 32 13 – www.carpediemmortsel.beinfo@carpediemmortsel.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here