Bob Dylan Tributeband komt naar Kaleidoscoop

0
Bob Dylan Tributeband komt naar Kaleidoscoop

Cultuurliefhebbers in het algemeen en Bob Dylanfans in het bijzonder duiden vrijdag 7 februari best met stip aan in hun agenda. Op die avond mag Kunstencentrum Kaleidoscoop Mortsel zich verheugen op de komst van een ervaren zevenkoppige Bob Dylan tributeband. Marc De Wit en topgitarist Rik Ooms kwamen 3 jaar geleden op het idee om een ode te brengen aan de meesterlijke singer-songwriter en levende legende Bob Dylan. Ondertussen speelden ze o.a. tweemaal in uitverkochte zalen in Rijkevorsel en Lier en op Duvelblues in Sint-Amands. Mensen zijn Media zocht de twee vrienden op en vernam meer over hun unieke initiatief.

Marc De Wit, Rik Ooms en vrienden 

Marc De Wit en Rik Ooms treden al jarenlang op in cafés in de Noorderkempen en omstreken en Marc wilde eigenlijk al langer een Bob Dylan tributeband oprichten en wie zijn stem hoort, weet meteen waarom. Dankzij Marc leerde begenadigd gitarist Rik Ooms heel wat pareltjes van Bob Dylan kennen en het kostte weinig of geen moeite om hem te overhalen. “Hoewel het aanvankelijk onze bedoeling was om als duo op te treden, vind ik persoonlijk Bob Dylan op zijn best wanneer hij elektrisch speelt”, zegt Marc. “Daarom heb ik -in samenspraak met Rik- violist Staf Dierckx, bassist Dirk De Cleen en drummer Benny Dom gecontacteerd. Zangeressen Monique Laeveren en Lea Van Den Broeck -ook bekend van de succesvolle band Claptonite- reageerden eveneens enthousiast op de vraag van Rik om onze band compleet te maken.” Op die manier werd de tributeband Bob Dylan niet zomaar een samenraapsel van muzikanten en zangeressen, maar een hele toffe bende vrienden die gepassioneerd bezig zijn met muziek en dat hoor je! 

Unieke teksten, gegarandeerd mooi gebracht

“De setlist bepalen we in overleg met absolute Bob Dylankenner Rudy Vervoort. Hij geeft ons zijn suggesties en samen met de band bekijken we dan in welke mate iedereen zich daar goed bij voelt … en of het goed klinkt, natuurlijk”, zegt Rik Ooms. 

Marc De Wit zag Bob Dylan de eerste keer live in De Kuip in Rotterdam met Eric Clapton in het voorprogramma. “Dylan speelde tweeënhalf uur en dat was gewoon fantastisch”, glundert Marc. “De tweede keer in Werchter -jaren ‘70- was het zo slecht dat ik nadien nooit meer ben gaan luisteren. Ik hoorde achteraf van meer mensen dat Bob Dylan live heel wisselvallig kon zijn. Bovendien bekijk ik zijn optredens regelmatig op YouTube en hij zingt echt niet goed meer, vind ik. Zijn teksten zijn levendige verhalen en blijven gewoon geweldig. Hij is een echte dichter en won in 2016 terecht de Nobelprijs voor de Literatuur.” Rik Ooms bevestigt: “Van zijn teksten kan je gemakkelijk een film maken. Hij gebruikt zo’n rijke taal. ‘I love you in the morning with a suitcase in the station’ is iets wat je bij Bob Dylan niet vlug tegenkomt”, lacht Rik. “Uiteraard ben ik niet Bob Dylan en wil ik die ook niet imiteren. Samen met de band wil ik wel het beste van mezelf geven om die prachtige liedjes van Dylan zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Het geeft ons een kick wanneer het publiek dit telkens weer waardeert”, besluit Marc De Wit ons aangename gesprek, voor we ons laatste pintje drinken.  

‘We willen vooral optreden’

Hoewel de band bestaat uit kranige zestigers, geback-upt door hun jongere oog- en oorstrelende backing-vocals, willen ze allemaal vooral veel optreden. Onlangs namen ze een nieuwe livedemo op die ze graag bezorgen aan diverse organisatoren, als visitekaartje. Uiteraard gaat niets boven ‘the real thing’ en verwachten we jou op vrijdag 7 februari om 20.15 uur in Kaleidoscoop Mortsel voor een onvergetelijke “tribute to Bob Dylan”. Reserveer nu je tickets via www.kaleidos.be.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here