Bach Sessions – Cultuurproject Dieseghem

0
Bach Sessions - Cultuurproject Dieseghem

Duo ZEITSPIEL – 8 maart in Mortsel

Op dinsdag 8 maart brengt het duo 'ZEITSPIEL' (Bart Rodyns en Nicolas Callot) aria’s en koralen van Bach in arrangementen voor harmonium en piano in de Sint-Lodewijkkerk in Mortsel.
De toetsenisten Bart Rodyns, harmonium en Nicolas Callot, piano zijn al meer dan twintig jaar bevriend en beheersen de verschillende historische klavierduo’s als geen ander. ‘ZEITSPIEL’ bundelt haar krachten tot wervelende programma’s doorheen verschillende eeuwen en tradities. Het duo illustreert met deze slingerbeweging dat eender welke klank van eender welk instrument en uit eender welke tijd connectie kan maken. Bach Sessions is de nieuwste zoektocht naar schoonheid. Het motto? “Laat je meevoeren in een vacuüm van tijdloosheid en geef je over aan de magie van de klank.” Het belooft een spetterende concertavond te worden!

Nicolas Callot
doceert piano als hoofdvak en kamermuziek aan de Fontys Muziekacademie van Tilburg en aan de Kunsthumaniora Antwerpen. Hij was assistent-docent van Mila Baslawskaja aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast zijn carrière als pianist en docent werkt hij als opnametechnicus en supervisor voor verschillende labels.
Bart Rodyns is artistiek leider en klavierspeler van het Euterpe Baroque Consort. Dit ensemble brengt barokmuziek op historische instrumenten. Sinds september 2019 is Bart Rodyns aangesteld als professor-hoofdvakdocent orgel, harmonium en klavecimbel aan de Fontys Muziekacademie van Tilburg. Sinds juni 2020 is Bart ook aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse Sint-Pauluskerk waar hij sinds kort muziekdirecteur is en daardoor de dagelijkse leiding van ‘Muziek in Sint-Paulus’ heeft.

Praktisch
Dinsdag 8 maart 2022 om 20.15 uur ‘Bach Sessions’ in de St.-Lodewijkkerk (Osylei 74 Mortsel)

Nadien napraten in ’t Centrum (Osylei 43)
Tickets: 12 euro via neuriske@telenet.be, tel. 03 295 02 04 of bij de kassa vóór het concert – Giro BE59 0689 0002 4126

De kaarten zijn niet genummerd – wie vroeg komt, kiest uit de beste plaatsen.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here