Asterix 60

0

De dochter van de veldheer

2019 is het jaar waarin Asterix 60 jaar oud wordt. Dat wordt groots gevierd met speciale uitgaven, een audioboek, hommages, tentoonstellingen, evenementen en een speciale munt. De kers op de taart is natuurlijk het nieuwe album dat vanaf 24 oktober in de winkel ligt. BIJ TOUTATIS, WAT EEN VERJAARDAG!

Het verhaal – De dochter van de veldheer

Er is net een mysterieus pubermeisje in het dorp aangekomen, begeleid door twee Avernische stamhoofden. Het meisje wordt gezocht door Caesar en zijn legioensoldaten en je kan je voorstellen waarom: in het dorp wordt er gefluisterd dat de vader van de bezoekster niemand anders is dan … de grote Vercingetorix, de man die bij Alesia werd verslagen!

Nieuw creatief duo: Jean Yves Ferri en Didier Conrad

“Voor zover bekend”, vertellen Jean-Yves Ferri (scenarist) en Didier Conrad (tekeningen), “is ze een opstandige puber. Dat is ook niet zo gek, want het is lang niet altijd gemakkelijk om de dochter van Vercingetorix te zijn! Voor dit album hebben we veel research naar haar gedaan en hoe ze eruitzag, wat haar voornaam was, wat voor karakter ze had … U weet dat de Vercingetorix weinig losliet over zijn privéleven en er zijn maar weinig historische bronnen die iets over haar vertellen. Maar zoals u zal zien hebben we heel wat primeurs kunnen verzamelen!”

Niet langer top secret?

Een nieuw Asterixalbum uitbrengen is steeds top secret geweest. Er werden slechts sporadisch plaatjes vrijgegeven. Toen in 2003 na een afwezigheid van ACHT JAAR een nieuwe Asterix verscheen, geschreven en getekend door het nieuwe duo Jean-Yves Ferri en Didier Conrad, was de geheimhouding enorm en het verhaal ook nooit gelekt. De albums die bedoeld waren voor de Nederlandstalige markt werden in opdracht van de uitgever Hachette op een geheime locatie in Frankrijk gedrukt. Nadien werden de tientallen pallets, met daarop de volledige eerste oplage, met zwarte folie omwikkeld, op transport gezet en bleven ze zo in het magazijn van de distributeur tot het ‘moment suprême’ van uitlevering.

Gelukkig gaat het deze keer anders en kregen sommigen al wat materiaal te zien ter verhoging van de voorpret. Zo kregen enkele grote landelijke kranten en in Nederland het bekende stripblad EPPO de eer om de eerste pagina (weliswaar in zwart-wit) als een soort exclusieve voorpremière van De dochter van de veldheer te publiceren.

Schitterend, en niet alleen voor de niet meer te tellen Asterixfans over de hele wereld.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here