Achter glas

0
Achter glas cover

KUNST IN ONZE STRAAT VANAF 26 NOVEMBER 2022

Achter Glas viert feest én breidt uit in het kader van Hove 750 jaar!

In het smalle stuk van de Mortselsesteenweg komt de ondertussen bekende formule met ‘FEEST!’ als gemeenschappelijk thema. Dit past mooi binnen het kader van het feestjaar van Hove750.

Tijdens deze donkere winterdagen schitteren dit keer een 20-tal kunstwerken van uitgenodigde kunstenaars achter een selectie van de geschiktste vensters. Minder dan anders, maar wel met een héél goede reden!

Om er een écht feest van te maken trekt Achter Glas de straattentoonstelling open van de Mortselsesteenweg … naar het dorp!

Op dezelfde manier organiseert Achter Glas een retrospectieve met een waaier aan geselecteerde topwerken uit de negen vorige edities, ook verlicht vanaf valavond.

Van het prachtige, sobere beeldje van Paul van Ostaijen uit 2013 in zijn ‘eigen’ Villa Jeanne op de Lintsesteenweg, tot de fel gesmaakte ‘Fontein’ uit de editie ‘Water’ bij de kerk. Zelfs de ingang van de begraafplaats toont haar Engel, die je vroeger kon terugvinden in de kerk …

De wandelkaart, beschikbaar vanaf 26/11 op achterglas.be, toont je onze kunstwandeling van circa 4 kilometer. Op regelmatige afstand van elkaar ontdek je een 25-tal schilderijen, beelden en installaties verspreid over de oude dorpskern.

In twee kleinere delen splitsen, kan heel eenvoudig, gecombineerd met de FEEST!-tentoonstelling aan de Mortselsesteenweg. Of misschien fiets je wel liever?

Op zaterdag 26 november start de straattentoonstelling in onze verkeersvrije Mortselsesteenweg vanaf 18.00 uur, met een feestelijke New Orleans muziekband om 19.30 uur. Iedereen is welkom voor de vernissage in Da Capo vanaf 20.30 uur. Ook de dorpswandeling start met verlichte vensters.

Op dinsdag 06/12 organiseren wij een open begeleide wandeling. Samenkomst om 19.00 uur voor de ingang van de kerk.

Op 10/12 om 22.00 uur doven alle lichten …

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here