43ste Reetse Dorpsfeesten

0

27, 28, 29 & 30 juni 2019

De Reetse Dorpsfeesten zijn weer in aantocht. Wat begon als Openluchtfeest naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de KLJ van Reet in 1977, groeide uit tot een groot(s) vierdaags festijn. Na 42 edities kunnen we dan ook zonder schroom spreken over een echte traditie. Volgens de bekende succesformule werken Dorpsraad Reet en KLJ Reet voor de organisatie opnieuw samen met de lokale middenstand, verenigingen, Cultuurraad Rumst en de gemeente Rumst.

Ook voor deze 43ste editie mag je weer een bijzonder gevarieerd programma verwachten. De Reetse Dorpsfeesten zijn dan ook trots om keer op keer ‘voor elk wat wils’ te voorzien voor alle bezoekers. Ook dit jaar worden er zo’n vijf- à zesduizend verwacht! Hopelijk zijn de weergoden de Dorpsfeesten opnieuw gunstig gezind.

Met het thema ‘Landelijk Reet’ is er dit jaar aandacht voor 125 jaar Landelijke Gilde Reet, de 180ste voetbedevaart Reet-Scherpenheuvel-Reet en het 28ste KLJ Landjuweel.

De Dorpsfeesten gaan van start op donderdag met de Variété- en revuenamiddag voor jong en oud. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vind je het ondertussen alom bekende Reet Soirée met een telkens andere formule in de KLJ Feesttent. Afsluiten doen de Dorpsfeesten met de gratis Dorpshappening met funpark en optreden van liveband JEUK op zondagnamiddag en de barbecue op zondagavond. Uiteraard wordt alles zoals steeds omkaderd door heel wat randanimatie. Het volledige programma met info over inschrijvingen en toegangsprijzen vind je op de website van de Dorpsfeesten. Voor sommige events dien je je vooraf te registreren – wees er dus op tijd bij.

De Zwaluw maakt ook dit jaar een bikestreet op de braderij

Het bekende Fietsen De Zwaluw viel voorheen niet in het gebied van de braderie op zaterdag en dat vonden zaakvoerders Patrick en Chantale Martin behoorlijk jammer. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten. Enkele jaren terug kwamen ze met een heel aantal van hun leveranciers overeen dat ze samen de braderie zouden ‘verlengen’ met een reeks eigen ‘fiets’-kraampjes. Hoewel de leveranciers dit jaar minder actief deelnemen, trommelden Patrick en Chantale kennissen en collega-ondernemers op voor een gelijkaardig initiatief. Koop een lotje en win een fiets bij De Zwaluw – de opbrengst gaat naar Casa di Mauro, de Kontichse leefboerderij voor mensen met een beperking. Ga dus zeker ook eens een kijkje nemen in het sportiefste deel van de braderie!

Meer info: www.reetsedorpsfeesten.be en fietsendezwaluw.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here